неделя, 12 август 2018 г.

[Confessions - from the bench] ЕДУАРД МОРДРЕЙК – МЪЖЪТ С ДВЕ ЛИЦААнгличанинът Едуард Мордрейк, живял през 19 век, е роден с аномалия. Имал е две лица, едното отпред, а другото паразитно – на тила. Смятал е, че второто му лице е демонично и искал лекарите да го отстранят, но никой не се наемал с такава интервенция. Дори за съвременните медици подобен случай би бил предизвикателство, и то много рисковано.
Едуард сигурно е бил съгласен с този риск, тъй като животът му с двете лица е бил непоносим. А и определено е можел да си го позволи, понеже е бил от заможно семейство. Но за съжаление, не е имал избор. Най-много му пречело, както сам казвал, че лицето му нощем „изговаряло демонични думи". Нямал никакъв контрол над него.С времето Едуард се усамотявал все повече. Не искал да вижда никого, дори семейството и роднините си. Говори се, че е бил доста талантлив младеж. Второто му лице не можело да говори, нито да се храни, но се смеело и плачело и мърморело неразбираемо. Освен това, любопитното в случая е, че лицето е било женско. Вероятно е била негова недоразвита сестра близначка.
Накрая, на 23 години, Едуард се самоубива, отравяйки се. По негово настояване в прощалното му писмо гробът му не е обозначен и не се знае къде е погребан.
Американският певец и композитор Том Уейтс му посвещава песен в албума си „Alice" от 2002. Парчето се казва „Poor Edward".--
Публикувано от Blogger за Confessions - from the bench на 8/12/2018 07:21:00 пр.об.

Отписване от имейлите за нови публикации за този блог.

0 коментара:

Публикуване на коментар