сряда, 7 юни 2017 г.

[Рецепти ] Панерли с бекон

Необходими продукти
1 кг брашно
3 домата
300 г прясно сирене
200 г бекон
200 г настърган кашкавал
4 с.л. олио
5 г суха мая
1 щипка сол


Начин на приготвянe
Пресяваме брашното и прибавяме към него маята и солта. Доливаме половината олио и 2 и 1/3 ч.ч. вода. Омесваме тесотото около 10 мин, след което го разделяме на парчета, всяко от които по 200 г. Слагаме ги в голям съд, покриваме ги с мокра кърпа и ги оставяме да втасат на стайна температура. Оформяме парчетата тесто с овална форма. Слагаме в тях настърганите домати и няколко филийки сирене, а в средата – резените бекон и кашкавала. Завиваме краищата на пенерлите така, че да се затворят. Подреждаме ги в тава и ги печем във фурна, загрята на 200º, докато се зачервят. Преди да сервираме готовите панерли, ги намазваме с останалото олио.



--
Публикувано от Blogger за Рецепти на 6/07/2017 10:45:00 пр.об.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Oil Tanker Fire in Pakistan Leaves More Than 140 Dead

By SALMAN MASOOD from NYT World http://ift.tt/2sEUNDq via IFTTT