неделя, 11 юни 2017 г.

[Рецепти ] Кекс с мармалад и шоколадова глазура

Необходими продукти
2 ч.ч. топла вода
1 ч.ч. мармалад от шипки или сини сливи
1 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. пшеничен грис
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. канела
щипка индийско орехче
1/2 ч.ч. смлени орехови ядки
1 с.л. стафиди
150 г черен шоколад


Начин на приготвянe
Взема се пластмасова касерола. В нея се слагат 2 ч.ч. топла вода и мармаладът. Обърква се добре докато се получи гладка еднородна смес. Брашното се пресява. Обърква се заедно с 1 ч.ч. грис и 1 ч.л. бакпулвер и 1 ч.л. сода бикарбонат. Брашнената смес се добавя лъжица по лъжица, като се редува с добавянето на олиото. Бърка се непрекъснато с дървена лъжица в една посока. Трябва да се получи гладко тесто. Добавят се 1/2 ч.л. канела, щипка индийско орехче, смлените орехи и стафидите. Бърка се наново с дървената лъжица. Тестото се разпределя в намазана с краве масло тавичка. Пече се в предварително загрята фурна. Най- напред се включва само за печене отдолу. Когато десертът се надигне достатъчно се превключва на горно печене. Пробва се с клечка за зъби. Трябва да е напълно суха, тогава се счита че сладкишът е опечен добре. Реже се изстинал на ромбчета. Подрежда се в тортена чиния. Поливат се с разтопен шоколад. Оставя се на студено да стегне шоколадът. Покрива се, но не плътно с прозрачно фолио. Консумира се на следващият ден.




--
Публикувано от Blogger за Рецепти на 6/11/2017 10:51:00 пр.об.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

[7o4no] #Tattoo

-- Публикувано от Blogger за 7o4no на 6/29/2017 01:47:00 пр.об.